deegmakerij

Na het zorgvuldig afwegen van alle ingrediënten laat de bakker het deeg 30 minuten kneden. Vervolgens krijgt het deeg een bulkrijs (voor-rijs). Als het deeg voldoende gerezen is, wordt het met de hand afgewogen en in de broodblikken gelegd. De koppels met broodblikken gaan in een kar en rijden dan de rijskast in waar het de laatste na-rijs krijgt.

Deegmakerij

Na het zorgvuldig afwegen van alle ingrediënten laat de bakker het deeg 30 minuten kneden. Vervolgens krijgt het deeg een bulkrijs (voor-rijs). Als het deeg voldoende gerezen is, wordt het met de hand afgewogen en in de broodblikken gelegd. De koppels met broodblikken gaan in een kar en rijden dan de rijskast in waar het de laatste na-rijs krijgt.

deegbereiding

deegverwerking

bakproces

bakkerij

Als de karren met brood in de na-rijskast staan houdt de ovenist nauwlettend het deeg in de gaten. Na voldoende na-rijstijd gaat de kar met koppels met broodblikken in de oven. Als het brood goudbruin is gebakken wordt de kar uit de oven gehaald en worden de hete broden uit de koppels gelost. De broden zijn klaar om naar de winkel te gaan.

Het maalproces

In onze eigen maalderij malen wij dagelijks onze Nederlandse tarwe zonder toevoegingen tot volkorenmeel.Onze molen in de Wibautstraat 39 zuigt de opgeslagen tarwe aan en transporteert de tarwe naar de maalstoel. De maalstoel bestaat uit twee maalstenen. Deze kunststenen zijn gemaakt van beton en kwarts en wegen ongeveer 250 kg per stuk. De bovenste steen noemen we de draaier en draait. De groeven (opstaande randen in de steen) voelen scherp aan. Zij snijden als

meer weten over Hartog?

Lees meer over onze eigen bakkerij, winkel of leer over onze rijke geschiedenis.