Sinds 1896 bakt Hartog volkorenbrood voor de stad. De eerste broden werden gebakken in een bovenwoning in de Jordaan. Vervolgens verhuisden ze naar de Ruyschstraat 68 om via de Ruyschstraat 56 naar de Wibautstraat 77 te verhuizen. In al die jaren hebben we vastgehouden aan de werkwijze, recepturen en filosofie van Aagje Hartog.
In onze eigen maalderij malen wij dagelijks onze Nederlandse tarwe zonder toevoegingen tot volkorenmeel.Onze molen in de Wibautstraat 39 zuigt de opgeslagen tarwe aan en transporteert de tarwe naar de maalstoel. De maalstoel bestaat uit twee maalstenen. Deze kunststenen zijn gemaakt van beton en kwarts en wegen ongeveer 250 kg per stuk. De bovenste steen noemen we de draaier en draait. De groeven (opstaande randen in de steen) voelen scherp aan. Zij snijden als messen
In onze eigen maalderij malen wij dagelijks onze Nederlandse tarwe zonder toevoegingen tot volkorenmeel.Onze molen in de Wibautstraat 39 zuigt de opgeslagen tarwe aan en transporteert de tarwe naar de maalstoel. De maalstoel bestaat uit twee maalstenen. Deze kunststenen zijn gemaakt van beton en kwarts en wegen ongeveer 250 kg per stuk. De bovenste steen noemen we de draaier en draait. De groeven (opstaande randen in de steen) voelen scherp aan. Zij snijden als
In onze eigen maalderij malen wij dagelijks onze Nederlandse tarwe zonder toevoegingen tot volkorenmeel.Onze molen in de Wibautstraat 39 zuigt de opgeslagen tarwe aan en transporteert de tarwe naar de maalstoel. De maalstoel bestaat uit twee maalstenen. Deze kunststenen zijn gemaakt van beton en kwarts en wegen ongeveer 250 kg per stuk. De bovenste steen noemen we de draaier en draait. De groeven (opstaande randen in de steen) voelen scherp aan. Zij snijden als
(1896 - 1927)
(1927 - 1958)
(1958 - 1968)
(1968 - 1997)
(1978 - 1994)
(1978 - 2015)
(1997 - heden)
Lees meer over onze eigen bakkerij, winkel of leer over onze rijke geschiedenis.